Deltag i debatten

Lederblog opfordrer læserne til at deltage aktivt i debatten. Det kan såvel være ved at bidrage med kommentarer til de enkelte indlæg som ved at forfatte gæsteindlæg til publicering på bloggen.

Gæsteindlæg
Vi modtager gerne indlæg om ledelse i form af både oplæg til debat og indlæg, der har karakter af vidensformidling indenfor specifikke ledelsesområder. Indgangsvinklen er helt op til den enkelte skribent.

Længden af et indlæg kan variere, men bør være mellem 3-8000 anslag inkl. mellemrum.

Dit indlæg skal desuden indeholde følgende oplysninger:

  • Skribentens titel
  • Skribentens fulde navn
  • Skribentens telefonnummer og e-mailadresse (offentliggøres ikke)
  • Virksomhedsnavn og webadresse
  • Vedhæft eventuelt portrætfoto eller andre relevante illustrationer

Redaktionen forbeholder sig ret til at afvise, redigere og forkorte tilsendte gæsteindlæg. Indlæg der er publiceret på andre hjemmesider optages ikke på Lederblog.

Debat- og kommentarpolitik
Lederblog er et interaktivt forum, og vi opfordrer til en seriøs debat om ledelse og de emner, der behandles i diverse indlæg. Vi forventer at vores læsere naturligt har forskellige holdninger til emnerne og forskellige tilgange til debatten.

For at gøre plads til alle, der har en seriøs interesse i at deltage her på siderne, vil vi gerne opfordre til, at kommentarer holdes i en seriøs og faglig tone, at man holder sig til emnet i den tråd man kommenterer, og at diskussioner ikke antager personlig karakter.

Det er af central vigtighed for Lederblog at skabe et debatmiljø, hvor alle har mulighed for at komme til orde med forskellige holdninger, informationer og idéer og føler sig trygge derved. Af samme årsag forbeholder Lederblog sig til enhver tid og af en hvilken som helst årsag retten til at fjerne kommentarer, men påtager sig dog intet ansvar for at gennemlæse og godkende indholdet af afgivne kommentarer.

En kommentar til Deltag i debatten

  1. Pingback: Gæsterne debatterer erhvervsledere, kvindekvoter og klimaboblen | Lederblog.dk: Viden og debat om ledelse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *