Ansætter vi de rette medarbejdere?

If you begin with ”who” rather than ”what”, you can more easily adapt to a changing world”

Jim Collins

 

Ofte oplever jeg lederes frustration over den svære øvelse det er at ansætte de rette medarbejdere.

I stigende grad er denne frustration dog fulgt op af en erkendelse af, at det er en svær øvelse.

Nogle vælger derfor at lade rekrutteringsbureauer overtage dette arbejde eller i det mindste dele deraf—desværre uden at problemet af den grund er blevet løst.

Lad mig derfor komme med en række anbefalinger.

  1. Traditionelt ansætter vi folk ud fra deres CV, og til nød en eller anden personprofil, som kan være mere eller mindre valid—hvad nu hvis vi i stedet vendte processen rundt og ansatte folk på deres personlighed—det er jo oftest den, der fører til en evt. fyring?
  2. Undersøg, gerne som noget af det første, hvad eventuelle emner mener at kunne tilføre virksomheden—og meget gerne i en direkte dialog.
  3. Definer en række strategiske kompetencer, og lad disse indgå som kriterium i ansættelsesproceduren—test kandidater direkte i forhold til dem.
  4. Undersøg om kandidater er ”selvmotiverende” og undgå dem, der går mere op i forskellige personalegoder end hvad de kan bidrage med.
  5. Spørg ind til hvilke væsentlige beslutninger i livet kandidaten har truffet—det er et godt pejlemærke på hvad der gemmer sig under huden.
  6. Vælg kandidater som har deres meningers mod.
  7. Hvis du er i tvivl mht. en kandidat så lad være med at ansætte vedkommende, bliv ved med at søge.

 

 

 

 

Om Michael Jensen

Jeg er direktør i konsulentvirksomheden Colea Consult, og har en bred ledelsesmæssig erfaring forud for dette, samt har arbejdet i konsulentbranchen siden midten af 1990'erne. Jeg har en kandidatgrad i filosofi, og holder af at anskue verden og vores vaner ud fra en lidt skæv vinkel. I dag arbejder jeg primært med rådgivning i forhold til strategiudvikling og -implementering, samt strategisk ledelse. Jeg er hovedredaktør på ledelseshåndbogen "Visionær Ledelse".
Dette indlæg blev udgivet i Forfattere, Michael Jensen, Visionær Ledelse. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *